Raycap ProTec overspanningsbeveiligingen

Raycap is de internationale specialist op het gebied van bliksem- en overspanningsbeveiligingen, duurzame energie, telecom en andere toepassingen. Raycap heeft tientallen jaren ervaring met het maken van producten die beschermen tegen overspanning en blikseminslag.

De producten van Raycap worden op de markt gebracht onder de merken Strikesorb, Rayvoss, ACData Protec, SafeTec, ProGRID, SafeBloc en ProBloc.

De ProTec serie biedt een reeks overspanningsbeveiligingen die VDE en UL gecertificeerd zijn en verkrijgbaar in Type 1 (grof) beveiliging, Type 2 (midden), Type 3 (fijn) beveiliging en DC-toepassingen tot 1500V.

ProTec Type 1 en Type 2 kenmerken:

  • Geen voorzekering vereist tot 315A
  • Kortsluitstroom tot 50 kA
  • Beschikbaar in breed scala aan bedrijfsspanningen (75V tot 750V)
  • Standaard geleverd met meldcontact
  • Eenvoudig uit te wisselen modules
  • Gepatenteerd vergrendelingsmechanisme
  • Ruimte besparend design
  • Beschikken over een levensduurindicator

Strikesorb is een gepatenteerde technologie van Raycap die zorgt voor een continue bescherming van apparatuur. Deze unieke overspanningsbeveiliging biedt een zeer veilige oplossing voor elke omgeving. Strikesorb is getest en gecertificeerd volgens internationale veiligheidsnormen, waaronder IEC en UL. Omdat de Strikesorb technologie een constante werking heeft tegen bliksem en stroompieken, is het de meest betrouwbare bescherming voor de hele installatie. Daarom wordt deze Strikesorb beschouwd als een onderhoudsvrije technologie.  De verwachte levensduur van de Strikesorb is meer dan 20 jaar en heeft een gegarandeerde werking van minimaal 10 jaar.

Door de jarenlange samenwerking kunnen Rexel en Oude Elferink samen de juiste oplossing vinden voor iedere situatie. Wij adviseren u dan ook graag over de mogelijkheden van de producten. Met de voorraad bij Rexel kan Oude Elferink snel anticiperen op de behoefte van de klant.

Bekijk in de webshop

Over Oude Elferink

Oude Elferink is in 1997 gestart als distributeur/importeur voor Nederland en België van een aantal gerenommeerde merken binnen de elektrotechnische branche.

Raycap overspanningsbeveiligingen, ASN Sontheimer nokken-, last-, en speciaalschakelaars, Grässlin tijdschakeltechniek, Ouneva kabelschoenen-, verdeel-, en aansluitblokken, Sagab by Elma meet- en regeltechniek, Kurz Ersa soldeergereedschap en Interbär druk- en wipschakelaars.

Door vakkennis, een goede logistieke performance en professionele dienstverlening zijn wij uw betrouwbare partner. Hierdoor zijn wij meer dan een schakel tussen eindklanten, groothandelaren en producenten.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *