Rittal Blue e+ koelaggregaten 1,6kW

Rittal Blue e+ koelaggregaten 1,6kW

Onder de naam Blue e+ biedt Rittal de op dit moment meest efficiënte serie koelaggregaten op de markt. Nu heeft de fabrikant de koelaggregatenserie uitgebreid met een nieuw koelaggregaat in de vermogensklasse van 1,6 kW. Behalve met een gemiddeld 75 procent hogere energie-efficiëntie ten opzichte van bestaande koelsystemen overtuigen de aggregaten ook wat betreft netwerkkoppeling, veiligheid en handling. De nieuwe FTTA-toelating maakt bovendien UL-certificeringsprocessen eenvoudiger.

Tot nu toe bood de Rittal koelaggregatenserie Blue e+ een vermogensbereik van 2 tot 6 kW. Vanaf nu zijn ook compacte aggregaten van de lagere vermogensklasse met 1,6 kW beschikbaar.

Naast de CULUS-Listing beschikken de koelaggregaten en ventilatoren van Rittal ook in de nieuwe categorie “FTTA” (Environmental-rated Accessories for Enclosures) over een UL Listing. “Met de FTTA-goedkeuring heeft UL de typerating of de IP-beschermklasse van de gekoelde kast door UL gecertificeerd. Dit beantwoordt op een bindende manier een van de door de gebruikers meest gestelde vragen”, aldus de klimaatspecialist.

Innovatief hybridesysteem

Voor zijn koelaggregatenserie Blue e+ vertrouwt Rittal op een innovatief, gepatenteerd hybridesysteem. Dit systeem maakt gebruik van een combinatie van een compressorkoelaggregaat en een passief koelende heat pipe. De regelstrategie van de hybride modus levert een belangrijke bijdrage aan de aanzienlijke verhoging van de efficiëntie. Ook de energie-efficiëntie van de echte compressorkoeling van de nieuwe serie Blue e+ aggregaten is zeer hoog. Zowel voor de ventilatoren als de compressor worden DC-motoren gebruikt. Door de invertertechnologie, die door middel van een spanningsregeling het toerental van compressor en ventilatoren regelt, is altijd het koelvermogen beschikbaar dat op dat moment nodig is. Daardoor is het energieverbruik in vergelijking met een standaard systeem aanzienlijk lager. “Door de hoge mate van energie-efficiëntie van de nieuwe koelaggregaten zijn besparingen – zoals blijkt uit tal van testresultaten – van gemiddeld 75 procent mogelijk”, aldus Steffen Wagner.

Dankzij de multivoltagetechniek kunnen alle apparaten flexibel worden aangesloten op ’s werelds meest gebruikte elektriciteitsnetten. Het mogelijke ingangsspanningsbereik varieert van 110 V (1-fase) tot 480 V (3-fase) bij netfrequenties van 50 Hz of 60 Hz.

Constante temperatuurschommelingen, zoals bij de klassieke tweepuntsregeling, behoren tot het verleden. Hierdoor stijgt de levensduur aanzienlijk, niet alleen van de koelaggregaten, maar ook van de componenten in de kast.

Nieuw grafisch touchdisplay

Het nieuwe grafische touchdisplay verschaft in een oogopslag alle relevante informatie. systeemmeldingen verschijnen in tekstvorm en zijn beschikbaar in meerdere talen. Door gestandaardiseerde communicatie-interfaces worden de aggregaten gemakkelijk opgenomen in de besturingssystemen van de productiesystemen. Met de nieuwe IoT Interface koppelt Rittal de Blue e+ aggregaten via OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus TCP en CANopen bovendien met de monitoring-, energiemanagement- en/of hogere systemen van de klant zelf. Dit maakt nieuwe toepassingen zoals Predictive Maintenance en Data Analytics mogelijk.

Bekijk de producten in de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *