Schneider Electric introduceert innovatief load managementsysteem TeSys island

Schneider Electric introduceert innovatief load managementsysteem TeSys island

Het ontwerp, de bedrading en het inbedrijfstellen van motorstarters is een arbeidsintensieve taak. Om hierop in te spelen heeft Schneider Electric een revolutionaire oplossing ontwikkeld die de selectie, installatie, inbedrijfstelling en het onderhoud van motorstarters vereenvoudigt. Deze baanbrekende benadering van machineontwerp en -configuratie is volledig gebaseerd op een intuïtieve, digitale ervaring.

Modulair en digitaal load managementsysteem

TeSys island is een volledig gedigitaliseerd load managementsysteem ontworpen om motoren en andere elektrische belastingen tot 37kW/ 80 Ampère (AC3) te schakelen, te beveiligen en te beheren. Het is een modulair systeem dat bestaat uit motorstarters en digitale of analoge I/O-modules welke met elkaar verbonden zijn en gemonteerd zijn op een DIN-rail. Een groot voordeel van TeSys island is dat er geen hulp bedrading nodig is omdat de modules met elkaar verbonden zijn met zogenaamde ribbon cables. De intelligentie bevindt zich in de bus coupler die fungeert als het brein van het complete eiland.

Als het eerste volledig digitale en functie georiënteerde load managementsysteem biedt TeSys island een eenvoudige en betrouwbare manier om machinebelasting te monitoren en aanpassingen te doen op basis van data inzichten.

Integratie met EcoStruxure

TeSys island is volledig geïntegreerd in de EcoStruxure architectuur van Schneider Electric. Dankzij de open architectuur kan TeSys island met behulp van voorgeprogrammeerde functieblokken ook eenvoudig worden geïntegreerd in automatiseringsoplossingen van derde partijen. TeSys island ondersteunt verschillende veldbussen zoals EtherNet/IP, Modbus TCP, Profinet en Profibus.

“Het digitale concept van TeSys island elimineert de behoefte aan besturingsbedrading en vermindert de benodigde I/O-modules in de PLC, waardoor het 40% sneller te integreren is en de installatiekosten met 30% afnemen in vergelijking met traditionele oplossingen.”

Vereenvoudigde selectie, configuratie en inbedrijfstelling

TeSys island introduceert het concept van Avatars, digitale objecten met geïntegreerde, voorgeprogrammeerde functies die machinebouwers ontlasten van het schrijven van software. Handmatige programmeertaken worden hiermee aanzienlijk beperkt wat resulteert in een kortere programmeertijd van de PLC. Vooraf gedefinieerde functionaliteiten kunnen intuïtief worden aangepast aan de toepassingsbehoeften van de gebruiker. De bus coupler beschikt over SD-kaart functionaliteit om configuraties uit eerdere fases van een project eenvoudig over te zetten naar een ander TeSys island zonder deze opnieuw te hoeven programmeren.

Verhoogde efficiëntie dankzij ingebouwde intelligentie

TeSys island biedt ingebouwde intelligentie met de mogelijkheid om gedetailleerde machinedata te interpreteren voor vereenvoudigd onderhoud en verbeterde efficiëntie. Dit resulteert in minder stilstand van machines en biedt machinebouwers de mogelijkheid om klanten te voorzien van voorspellend onderhoudsdiensten op basis van real-time load managementdata.

  • TeSys island biedt de mogelijkheid om het load managementsysteem via een beveiligd web portaal in bedrijf te stellen, te monitoren en te onderhouden
  • Het systeem verstuurt een waarschuwing voordat het systeem tript waardoor een abnormale of kritieke toestand tijdig kan worden gedetecteerd en ongeplande downtime wordt voorkomen
  • TeSys island bespaart aanzienlijk op arbeid en componenten (PLC I/O’s, hulp bedrading, hulpcontacten) omdat één bus coupler al deze functionaliteiten vervult

Technische specificaties

  • Energiemonitoring op niveau van de belasting
  • Systeem bestaat uit DOL-starters en Input/ Output modules
  • Systeem beheert motoren en andere elektrische belastingen tot 80A/ 37 kW
  • Cyberbeveiliging geïntegreerd in het systeem (Achilles Level 2 en veiligheid tot Cat. 2)
  • TÜV-gecertificeerd (veilige stop 0 en 1 met bedradingscategorie 1 t/m 3, geschikt voor Pl c,d (prestatieniveau) en SIL-niveau 3)
  • Open connectiviteit dankzij EtherNet/IP en Modbus TCP-veldbussen

Downloads:

Download TeSys island eGuide
Download TeSys island catalogus

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *