SIRIUS ACT componenten direct aan Profinet

Siemens heeft voor haar portfolio SIRIUS ACT drukknoppen en signaalelementen een nieuwe communicatie-oplossing. Deze flexibele oplossing combineert SIRIUS ACT met Profinet waardoor drukknoppen en signaalelementen direct verbonden zijn met de besturing. Het stelt de gebruiker in staat snel een veiligheidsoplossing te implementeren, waarmee de flexibiliteit toeneemt. Deze communicatie-oplossing reduceert de bedradingfouten, -tijd en -ruimte en bij wijzigingen is aanpassingen maken een stuk eenvoudiger.

De oplossing is betrekkelijk simpel. SIRIUS ACT componenten worden verbonden met een module naar de interface-module door middel van bandkabel. De Profinet communicatie met het besturingssysteem vindt dus plaats via de interface-module. De veiligheidsfuncties zoals een noodstop, kunnen simpel op de interface-module geplaatst worden.

Gemakkelijk in gebruik

SIRIUS ACT componenten zijn ontworpen voor eenvoudige montage op een operator-paneel en zijn snel in gebruik. De componenten kunnen bijvoorbeeld direct gekoppeld worden aan een Touch Panel (HMI – Human Machine Interface) en dan geconfigureerd en geparameteriseerd in de TIA (Totally Integrated Automation) Portal. Functioneel testen en in bedrijfstellen kan ook onafhankelijk van het besturingssysteem, omdat elke module is voorzien van een LED voor status-diagnose. Naast de Profinet oplossing, heeft het SIRIUS ACT portfolio ook de mogelijkheid via AS-interface en IO-Link communicatie en natuurlijk de klassieke schroef- en veerklem verbinding.

Standaard set:
SIRIUS ACT Profinet starterkit, 1x Interface Module 3x Terminal Module, bandkabel, knoppen en houders.

Fail safe set:
SIRIUS ACT Profisafe starterkit, 1x Safety Interface Module 3x Terminal Module, bandkabel, (nood)knoppen en houders.

Flyer SIRIUS ACT Profinet

Naar de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *