Slimme verlichting voor het MKB

Nu steeds meer producten worden gekoppeld aan het internet, worden deze alsmaar slimmer. Dit geeft de gebruiker meer flexibiliteit, bespaart extra kosten en biedt meer comfort. Baalt u nog wel eens als een film bij de videotheek is uitgeleend? Staat u nog vaak in de rij bij een warenhuis? De ontwikkelingen gaan erg snel… Maar let op, met licht is dat niet anders. Nu ledverlichting de standaard is geworden, ligt er een kans voor de installatiebranche om met slimme verlichting een veel betere beleving aan te bieden voor gebruikers en zo meer waarde toe te voegen. Tot dusver bleef het Midden- en kleinbedrijf (MKB) verstoken van deze ontwikkelingen, maar dat is nu verleden tijd.

In het MKB kom je vrijwel altijd verlichting tegen die met een schakelaar aan of uit gezet kan worden. Niet per werkplek, maar voor iedereen tegelijkertijd. Zodra je het licht wilt dimmen of werkruimtes anders worden ingedeeld, moet een installateur de bekabeling uitbreiden of aanpassen. Door de hogere kosten en onbruikbare werkruimtes tijdens installatie zien de meeste MKB’ers daarom af van vernieuwing.

Met Interact Pro biedt Signify (voorheen Philips Lighting) een unieke oplossing. Met Interact Pro sluit u elk lichtpunt aan op de netspanning en kunt u met behulp van een app alle werkruimten indelen en het gedrag van de verlichting eenvoudig instellen. Moeten de lampen op de gang aan gaan bij beweging? De meeting ruimte anders belichten als de beamer aan staat? Het licht 100% aan als de schoonmaker langs komt op dinsdagavond? Geen probleem. U heeft maximale controle over de lichtpunten zonder moeilijke bekabeling en configuraties. De Interact Pro app en dashboard werken samen met Philips Interact Ready armaturen.

Hoe werkt het?

De eerste installatie is niet anders dan bij normale verlichting. Ophangen volgens het lichtplan, spanning op de armatuur en klaar. Vervolgens hangt u een gateway op die u aan het internet koppelt. Dan begint het spelen;

  • Laat de app alle lichtpunten, draadloze schakelaars en bewegingssensoren zoeken.
  • Definieer alle werkruimtes en koppel elke armatuur of schakelaar aan een ruimte.
  • Voeg specifiek gedrag toe, maar dat kan ook altijd later nog. De beste ideeën komen namelijk tijdens het gebruik.

Inzet, de voordelen op een rij

Voor u als installateur

Voor uw klant, de MKB’er

Meer klanten helpen, minder nee verkopen.

Meer comfort en prestaties door individuele optimalisatie per medewerker of taak.

Eenvoudige installatie van een slim lichtsysteem zonder complexe configuratie en lastig onderhoud

Het gemak van zelfregelende verlichting. Nooit meer energieverlies: verlichting automatisch laten dimmen of uitgaan wanneer deze niet nodig is.

Proactief je klant bedienen door een goed online overzicht van alle projecten en direct inzicht waar een klant hulp nodig heeft.

Aanzienlijke extra besparing op energie dankzij perfect inzicht in verbruik

Op afstand eenvoudig aanpassingen doorvoeren. Zelfs monitoring en rapportage van beveiligingsarmaturen.

Een slimme werkomgeving benadrukt het innovatieve imago van het bedrijf

Meer weten?

Schrijf u in voor een training.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *