Supersnelle en dunne datakabel houdt woning online

Supersnelle en dunne datakabel houdt woning online

Digitaal dataverkeer neemt explosief toe. In de woonomgeving vergroten vooral de opmars van slimme apparaten en streaming-diensten als Netflix de behoefte aan bandbreedte en snellere communicatie. Veel woningen echter zijn qua kabels en buizen onvoldoende geschikt om hierin te voorzien. Bovendien zijn de beschikbare datakabels veelal te dik en te stug om in huizen toe te passen. De innovatieve UC HOME netwerkkabel van Draka daarentegen is supersnel én dun. Een uitkomst voor de woningen en SOHO’s (small offices, home offices) van nu en in de toekomst.

Woningen en thuiskantoren verbruiken steeds meer digitale data. Door het automatiseren van processen en het verbinden van apparaten door middel van elektronica (domotica) wordt de woon- en werkomgeving steeds ‘slimmer’. Niet alleen qua verlichting, verwarming, airconditioning, zonwering en beveiliging, maar ook voor amusement en comfort (smart tv’s, smart fridges, video streaming, enz.). Mensen en apparaten zijn steeds vaker digitaal en onderling met elkaar verbonden. Er is steeds meer bandbreedte nodig om al deze informatie te kunnen uitwisselen, met name voor hoogwaardige videocommunicatie en streamingdiensten.

Belemmeringen

De datakabels die nu in thuissituaties gebruikt worden, gaan maar tot snelheden van 1 Gb per seconde. Er zijn genoeg snellere datakabels op de markt, maar die zijn overwegend dik en stug. De bestaande buizen van 16 mm zijn vaak te nauw om deze kabels makkelijk (bij) te plaatsen. Er is dus een toenemende behoefte aan snelle kabels die bovendien goed verwerkbaar zijn.

Oplossing: de UC HOME kabel

Draka heeft de UC HOME kabel speciaal ontwikkeld om aan beide behoeften in woningen en SOHO’s te voldoen, ook voor een langere termijn van 15 tot 20 jaar. De kabel bereikt datasnelheden van 10 Gb per seconde over een afstand tot 60 meter. Daarnaast is de UC HOME kabel met zijn diameter van 5,8 mm heel soepel en daarom goed te verwerken in zowel bestaande als nieuwe woningen.

Wees toekomstgericht

Thuisgebruikers voelen nu misschien nog geen noodzaak om te investeren in nieuwe databekabeling. Toch zal hun databehoefte in snel tempo stijgen. Met de UC HOME kabel van Draka bereidt u hen voor op de toekomst zonder onnodig hak- en breekwerk. De kabel heeft de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd en wordt voor databekabeling gezien als de nieuwe standaard voor de woning- en thuiskantoormarkt. Welke adviseur of installateur wil dat niet voor zijn klanten?

Bekijk in de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *