Tekort aan kwalitatief goed personeel nu al probleem

Tekort aan kwalitatief goed personeel nu al probleem

De steeds sneller veranderende installatietechnieken en de toenemende complexiteit ervan vergen telkens nieuwe competenties van installateurs. Meer dan de helft van de installateurs ziet nu al voorbeelden van een kwalitatief tekort aan personeel in de sector. Daarbovenop verwacht 18% van de installateurs dat deze ontwikkeling binnen nu en twee jaar een rol gaat spelen. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Het tekort aan kennis is een probleem in de gehele bouwsector. Gemiddeld 40% van de partijen erkent dat er op dit moment al een tekort aan kwalitatief goed personeel is en nog eens 20% verwacht dat dit binnen nu en twee jaar een rol speelt. Ten opzichte van bijvoorbeeld aannemers, afbouwers en klusbedrijven erkennen en verwachten installateurs vaak een tekort aan kwalitatief goed opgeleid personeel.

“Het is van belang om goed op de hoogte te zijn van elektrotechnische ontwikkelingen en de kenmerken en voordelen van nieuwe producten”

Kennis bijspijkeren

Om mee te kunnen blijven draaien in de sector is het noodzakelijk om de aanwezige kennis continu te blijven ontwikkelen. De klant verwacht immers dat de installateur op de hoogte is van de nieuwste technieken, hem hierover goed adviseert en de systemen op de juiste manier installeert. Het is hierbij van belang om goed op de hoogte te zijn van elektrotechnische ontwikkelingen en de kenmerken en voordelen van nieuwe producten.

Opleidingen

Rexel organiseert regelmatig trainingen en opleidingen voor installateurs rondom uiteenlopende producten en thema’s. Denk hierbij aan ledverlichting, zonnepanelen, domotica, datanetwerken en automatisering. De bijeenkomsten door heel Nederland bieden installateurs de mogelijkheid om hun kennis, kunde en vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijving

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit artikel. Laat hieronder een reactie achter.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *