Verbod op groot aantal halogeen lampen

De Europese Unie heeft zich als doel gesteld dat alle lampen die niet in energielabel A of B vallen van de Europese markt moet verdwijnen. In september 2012 is begonnen met deze verduurzaming van lichtbronnen. Toen werd het verbod op gloeilampen van kracht.

Vanaf 1 september 2016 mogen gerichte halogeenlampen op netspanning, ook wel reflectorlampen genoemd, niet langer worden geproduceerd of geïmporteerd in de EU. Er zal niet direct worden gestopt met de verkoop van de genoemde lampen. Leveranciers, groothandels en installateurs mogen de lampen uitverkopen. Dus de liggende voorraden in Europa zullen worden afgebouwd.

De netspanningsreflectorlampen die per 1 september 2016 worden uit gefaseerd zijn:

  • Halogeen Classic met E14/E27-lampvoet, in de vormen R39/R50/R63/R80
  • Alle halogeenlampen met GU10-lampvoet
  • PAR16/20/30/38 (met uitzondering van PAR38 infraroodlampen, ontworpen voor verwarmingsdoeleinden)

Alle leveranciers hebben geanticipeerd op deze uitfasering en hebben een lijst met alternatieven opgesteld voor de producten die zullen verdwijnen. De opvolgers/alternatieven zijn terug te vinden op de Rexel webshop bij de artikelen die worden uit gefaseerd.

Indien u vragen heeft over deze ontwikkeling, kunt u contact opnemen met uw Rexel vestiging via het formulier op deze pagina.

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit artikel. Laat hieronder een reactie achter.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *