Volledig connected M4M netwerkanalysers vereenvoudigen verduurzaming

Verduurzaming – als er één thema is dat volop in de belangstelling staat dan is het wel verduurzaming. Een belangrijke verduurzamingstap wordt gezet door energie real-time en nauwkeurig te monitoren en analyseren voor meer efficiency en betere prestaties. ABB biedt hiervoor sinds kort een connected totaaloplossing in de vorm van de M4M netwerkanalyser.

Connected analysers

Met de nieuwe netwerkanalysers van ABB kan de netkwaliteit worden geanalyseerd en energie worden gemonitord. De M4M netwerkanalysers verzamelen informatie uit het energieverdeelsysteem en kunnen worden gekoppeld aan het ABB Ability™ Electrical Distribution Control Systeem. Dit cloud-gebaseerde platform geeft gebruikers direct toegang tot bruikbare data op het gebied van energieverbruik en lokale productietrends.

Bovendien biedt de M4M een groot aantal mogelijkheden voor evaluatie van de energie-efficiëntie – van basis elektrische parameters tot geavanceerde KPI’s voor netkwaliteit met visualisatie in grafiekpresentatie. Met deze mogelijkheden kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

Gebruiker centraal

Bij de ontwikkeling van de analysers heeft de eindgebruiker nadrukkelijk centraal gestaan. Een intuïtieve interface staat garant voor een eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Zo heeft de gebruiker tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare aansluitklemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Voor uiteenlopende toepassingen en omgevingen wordt de M4M netwerkanalyser geleverd in twee uitvoeringen: M4M 20 en M4M 30 met touchscreen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een complete set communicatieprotocol-opties. Dit zijn: Modbus RTU, Modbus TCP/IP, Profibus DP-V0 en BACnet/IP. De uitvoeringen met Rogowski-spoelen maken integratie in een nieuwe of bestaande installatie mogelijk en verminderen tegelijkertijd de bekabelingstijd met max. 70 procent.

Groot aantal toepassingsomgevingen

De M4M netwerkanalyser leent zich voor verschillende omgevingen – van industriële panden en ziekenhuizen tot datacenters. In kantoorpanden kunnen zo de efficiëntie van het real-time energieverbruik en vermogensmonitoring worden verbeterd waardoor naheffingen of boetes van energiebedrijven worden voorkomen. In industriële omgevingen worden kostbare uitval, schade aan apparatuur of verstoring van kritische processen voorkomen dankzij de vereenvoudigde monitoring en bewaking van het elektriciteitsnetwerk.

De belangrijkste voordelen van de M4M netwerkanalyser in een oogopslag:

  • 4 communicatieprotocollen (Modbus RTU, Modbus TCP/IP, BACnet/IP)
  • Spanningsmeting tot max. 690 V
  • Compacte inbouwdiepte
  • Stekerbare, verticale aansluitklemmen: snelle bekabeling en eenvoudige vervanging
  • Geschikt voor CT …/1A, …/5A of Rogowski spoelen voor 70% tijdbesparing
  • Eenhandsmontage met slechts één stuks gereedschap
  • Configuratie via intuïtief touchscreen display
  • Bluetooth functionaliteit: eenvoudige integratie in het ABB EPiC Mobile tool

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *