Voorbereiding machine voor aansluiting op het “Industrial Internet of Things”(loT)

Machines en systemen aansluiten op de loT door het gebruik van slimme onderdelen hiermee ondersteund Eaton de machinebouwsector

Industry 4.0, de vierde industriële revolutie, vereist dat machines, apparaten, sensoren en mensen naadloos kunnen communiceren en gegevens delen, waardoor productiekosten omlaag gaan en er wereldwijd een duidelijk voordeel wordt gecreëerd ten opzichte van de concurrentie. Het gebruik van clouddiensten, productiebronnen en zelfs een volledige productielocatie kan volledig worden gekoppeld in een netwerk. In de automatiseringstechnologie is het vaak efficiënter om modulaire, gedistribueerde (of liever gezegd gedecentraliseerde) systemen te ontwikkelen, die de mogelijkheid bieden om de ontwikkelingsinspanning te verminderen, makkelijker upgrades uit te voeren en de onderhoudskosten te verlagen.

Om dit streven te bereiken, is het nodig om van eenvoudige onderdelen zoals frequentieregelaars, motorbeveiligingsschakelaars, magneetschakelaars en drukknoppen communicatief vaardige apparaten te maken die onafhankelijke beslissingen kunnen nemen op basis van de beschikbare omgevingsgegevens. Op deze manier worden het intelligente onderdelen – of slimme onderdelen. In plaats van te worden beschouwd als het slotstuk van het machineontwikkelingsproces, zouden deze apparaten de eerste module moeten zijn voor een machine die wordt ontwikkeld voor Industry 4.0.

Van slim apparaat naar een ‘cyber physical production system’

Een onderdeel zoals een motor, gebruikt in combinatie met sensoren en een slim apparaat kan een cyber physical system (CPS – cyber fysiek systeem) worden. Met een machine met meerdere motoren kunnen deze CPS’s met elkaar communiceren en een onafhankelijk ‘cyber physical production system’ (CPPS – cyber fysiek productiesysteem) worden. Alleen productiecommando’s (bijvoorbeeld een wijziging van configuratie) of CPPS-informatie die externe actie vereist (zoals voorspelbaar onderhoud) worden uitgewisseld op basis van industriestandaard protocollen zoals OPC-UA tussen de CPPS en de Smart Factory controller. Deze gedecentraliseerde benadering vermindert de hoeveelheid ‘big data’ die in de cloud wordt gecommuniceerd.


Weten hoe u zich kunt voorbereiden?

Eaton heeft zichzelf ten doel gesteld om de machinebouwsector te ondersteunen door hun machines loT-gereed te maken. Het energiebeheerbedrijf ontwikkelt onderdelen, systemen en oplossingen waarmee alle klanten de basisprincipes van Industry 4.0 kunnen implementeren in hun producten, ongeacht of het kleine, compacte machines zijn of complexe uitgestrekte systemen.

Wilt u meer weten over hoe u zich kunt voorbereiden op IoT? Download gratis whitepapers op www.eaton.nl/iot

 

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *