Zaam Wonen kiest voor SylSmart

Tijdens de renovatie van het kantoorpand van Zaam Wonen in Stein (Limburg) werd veel aandacht besteed aan energiezuinige led-verlichting, met de SylSmart verlichtingsoplossing van Sylvania die discreet geïntegreerd is in de armaturen of plafonds.

Zaam Wonen is een woningcorporatie die ontstaan is uit de fusie tussen Maaskant Wonen uit Stein en Woningbeheer Born-Grevenbicht uit Born. Recent werden de kantoren in Stein grondig gerenoveerd, inclusief een geheel nieuw lichtplan met energiezuinige verlichtingsoplossingen. Eén van de doelstellingen van het bestuur van de woningcorporatie bij de verbouwing was uiteraard om een aanzienlijke besparing in de energiekosten te realiseren. Een cruciale en noodzakelijke stap hiervoor was om de verlichting optimaal te koppelen aan daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. Samen met installateur Electro Willems uit Roermond en Rexel werd gekozen voor enkele fraaie productreeksen van Sylvania met SylSmart technologie.

SylSmart is namelijk een volledig autonoom en zelflerend lichtregelsysteem, wat zowel in kleine ruimtes als in het hele gebouw toegepast kan worden. Het systeem werkt autonoom, zonder extra sturingskabels, met een uiterst eenvoudige installatie. De toegepaste armaturen zijn Plug & play, want de draadloze sturing is reeds geïntegreerd in de armaturen! De energie-efficiëntie wordt geoptimaliseerd door een uiterst compacte aanwezigheids- en daglichtsensor. Het SylSmart lichtregelsysteem is voorspellend en zelflerend, wat wil zeggen dat het leert uit veel voorkomende bewegingsroutes binnen het kantoor en daarop anticipeert. Dit is uiteraard uitermate handig in de praktijk en levert extra energiebesparingen op omdat er alleen licht brandt op de plekken en tijden dat het nodig is.

Voor de algemene verlichting werd bij Zaam Wonen gekozen voor de moderne, vierkante Ascent Square downlight die een aangename en doeltreffende led verlichting van de hoogste kwaliteit combineert met SylSmart-technologie. Daar waar opbouw nodig was, werden Insaver downlights geplaatst in opbouwmodules. Voor een meer decoratief effect in de kantoren, werd in overleg voor de receptie en boven de werkplekken gekozen voor de mooie Unity pendelarmaturen, die zowel direct als indirect licht bieden en met de SylSmart technologie naar de wensen van iedere werknemer afgesteld werden voor een maximaal comfort en optimale energiezuinigheid.
Na een gezellig ‘open huis’ en een relatiedag werden de fraaie vernieuwde kantoren begin oktober feestelijk geopend door de burgemeester van Stein, mevrouw Leurs-Mordang. Zaam Wonen is hiermee klaar voor een mooie en uiterst energiezuinige toekomst.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *