Verlichting kopen bij Rexel

Van led-armaturen tot noodverlichting

Bekijk in de webshop

De juiste verlichting is in ieder gebouw essentieel: van sfeerverlichting in de woning, gerichte verlichting in kantoren tot aan functionele verlichting in fabrieken. Daarbij speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Zo wordt steeds vaker gekozen voor ledverlichting en is slimme lichtsturing (lichtmanagementsystemen) in opkomst. Als het gaat om verlichting, zijn er een tal aan toepassingsmogelijkheden. Daarom biedt Rexel een zeer uitgebreid verlichtingsassortiment. U vindt bij ons onder meer schakelmateriaal, dimmers, armaturen, ledlampen, noodverlichting, buitenverlichting en bijbehorende installatiematerialen.

Ledverlichting

We kunnen er niet meer omheen: ledverlichting wordt steeds meer toegepast. Het is energiezuiniger dan conventionele lichtbronnen, gaat langer mee, geeft minder warmte af en is beter bestendig tegen schokken en trillingen. Door het fenomeen ‘Internet of Things’ (IoT) gaat de ontwikkeling van ledlampen razendsnel. IoT betekent dat apparaten via het internet met elkaar verbonden kunnen worden. Er zijn al vele ‘slimme’ ledlampen en smart home systemen beschikbaar waarmee het licht gestuurd kan worden met de smartphone.

Lichtmanagementsystemen

In combinatie met ledverlichting zorgt een lichtmanagementsysteem voor een forse energiebesparing. Lichtmanagementsystemen sturen armaturen efficiënt aan op basis van data die wordt verzameld via bewegings- en daglichtsensoren. De verlichting gaat aan, in dimstand of uit op basis van een tijdschema, aan de hand van de hoeveelheid daglicht in de ruimte of op basis van beweging. Samen met verschillende verlichtingsscènes is de verlichting afgestemd op de ruimte en persoonlijke wensen. Door de koppeling met het internet is het ook mogelijk om de besparing te monitoren, de verlichting te managen en worden niet gebruikte ruimtes inzichtelijk. Kortom, een lichtmanagementsysteem zorgt voor veel energiebesparing, flexibiliteit en comfort. Meer weten? De lichtspecialisten van Rexel adviseren u graag!

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u (technisch) advies over verlichting of klant worden bij Rexel? Neem voor meer informatie gerust contact op met een Rexel-vestiging bij u in de buurt. U kunt ook bellen naar 088 500 7000 of mailen naar [email protected].

Klant worden

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!