WSi Techniek test de SmartCharger laadpaal

We zien steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld. Voor de toekomst van elektrisch rijden is het van groot belang dat er voldoende oplaadpunten zijn. Zowel thuis, op kantoor als bij de sportvereniging. Daarom is Rexel nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de SmartCharger ‘slimme’ laadpaal. Het laadstation is via een pilottraject uitgebreid getest door een aantal installatiebedrijven, waaronder WSi Techniek uit Groenlo. We spreken Gert-Jan van WSi Techniek over zijn bevindingen.

Hoe is de SmartCharger laadpaal bevallen?

Gert-Jan: “De SmartCharger bevalt goed en is gemakkelijk te monteren. De aangeboden 2x 11kW aansluiting is een prima basis voor het opladen van elektrische auto’s. Door het slimme oplaadsysteem is de SmartCharger geschikt voor nu én klaar voor de toekomst.”

Hoeveel laadpalen hebben jullie inmiddels geplaatst?

“We hebben nu de eerste laadpaal gemonteerd en zijn op dit moment bezig met een calculatietraject voor enkele SmartChargers”.

Hoe zien jullie de toekomst van elektrisch rijden?

“We zien zeker mogelijkheden en toekomst voor het elektrisch rijden. Daarbij is wel een goede basis voor het opladen benodigd, er zullen de komende periode veel oplaadpunten geplaatst moeten worden. Dat kan thuis, op kantoor of zelfs bij de sportvereniging” , aldus Gert-Jan.

Waarom is ervoor gekozen om het laadstation te schenken aan FC Eibergen?

“FC Eibergen wilde een duurzamere sportaccommodatie creëren, waarbij er bewuster wordt omgegaan met energie en de CO2-uitstoot verminderd. De voetbalclub is samen met de KNVB een pilottraject gestart om gezamenlijk te kijken naar de beste duurzame oplossingen. Een goede aanvulling hierop is een laadpaal voor elektrische auto’s. Inmiddels is het nieuwe voetbalseizoen van start gegaan en verwacht FC Eibergen dat er veel gebruik gemaakt gaat worden van de SmartCharger. De club is blij deze faciliteit te kunnen bieden aan de leden en bezoekende partijen”.

De SmartCharger laadpaal in het kort:

  • Laadstation voor álle auto’s
  • Snel en eenvoudig te installeren
  • Ontworpen voor de Nederlandse markt
  • Neutraal uiterlijk, daardoor geschikt voor eventuele uitingen
  • Het laadstation is voorzien van twee contactdozen en een slimme Greenflux controller
  • Intelligente laadmethodieken zijn mogelijk

Meer weten over de SmartCharger laadpaal? Neem vrijblijvend contact op met uw Rexel-accountmanager of bestel het laadstation in onze webshop.

Naar de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *